Kameran takana

Kameran takana näkee monasti toisin kuin tahtoisi niiden olevan. Nyky järkkärit antavat hyvät mahdollisuudet harrastaa hienoa harrastusta. Itsellä on käytössä Canon R ja siinä pari putkea 24-105 ja 70-300.

Kuvien ikuistamiseen sopivat myös kännykät ja erityisesti nykinen Samsung S21 kännykkäkamera on aina mukana ja siinä hetkessä kuvausvalmiina.


tiistai 28. joulukuuta 2021

Etädiagnostiikka on hyvinvointipalvelujen tulevaisuuden avain.

 Etädiagnostiikkaa tarvitaan 28.12.2021

 
Kun tarakastelee hyvinvointialueen tuottamia palveluita ja niiden kuluja, niistä moni voidaan järkiperäistää etädiagnostiikan avulla.

Meillä on tällä hetkellä vaikka millaisia dataa kerääviä laitteita, jos annettaisiin lupa niitä hyödyntää myös sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa.

Se ei korvaa ihmiseltä ihmiselle palveluita, kun tarvitaan fyysistä kontaktia tai läheisyyttä. On kuitenkin joukossa moninaisia palveluita, jotka voidaan tuottaa etänä digitaliasaation kautta.

Miksi mennä jonkin perustoimen takia lääkäriin, jos voidaan kommunikointi hoitaa TV:n tai läppärin kautta. Lääkärillä data on käytettävissä ja labratulokset hän pystyy totemaan yhtä hvyin etänä.

Tulevaisuuden muutostyötä voidaan aloittaa tehdä nyt samalla

Kun palvelut siirtyvät yhden toimijan sateenvarjon alle, on digitalisaatiosta erityinen hyöty. Data, jota aina sanotaan, että ei voida käyttää on vain teoreettinen kysymys. yleensä yhden hyvinvointialueen palvelut ovat kuitenkin rajallisen tietojärjestelmäjoukon alla. Ei tehdä estettä vaan katsotaan aidosti eteenpäin.

Pelkkä vanhojen toimitojen siirto yhdelle palveluntuottajalle (PSHYVA) ei tuo sitä hyötyä, jota muutoksessa on lähdetty hakemaan. Meillä on vain rajallinen joukko lääkäreitä edelleenkin. Meillä on rajallinen joukko hoitajia edelleenkin. Miksi palveluja ei voida uudistaa vastaamaan tulevaisuutta?

Haetaan rohkeita ratkaisuja ja tuotetaan parempaa palvelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti